Mellom 2006 og 2013 drev Laksevåg forlag noe som heter Serienett, et tidsskrift om tegneserier. Her kan du lese siste nytt i tegneserieverdenen, anmeldelser, info om filmer basert på tegneserier og interessant bakgrunnsinformasjon om det som foregår i miljøet her i Norge. Da Serienett var fem år i 2011 kom «Norsk seriefokus» på markedet. Dette var et rent jubileumsskrift for å feiere begivenheten. Serienett får støtte av kommunen i Bergen og Norsk Kulturråd.

Dersom du ønsker å få anmeldt en tegneserie er det bare å sende den til oss. Laksevåg forlag arrangerer også noe som heter Serietreff. Hele dette arrangementet handler om tegneserier, selvsagt, og debattene blir utgitt som podkaster, slik at alle som ikke kunne være til stede likevel kan få høre de siste tanker og ideer etc.

Serieteket

Dersom du er veldig glad i tegneserier vil vi gjerne anbefale Serieteket. Dette er en spesialavdeling som Deichmanske bibliotek i Oslo driver. Du finner den i bibliotekets avdeling på Grünerløkka. Her finnes det også kafe, i tilfelle du har lyst til å bli lenge og trenger noe å bite i mens du hygger deg.

Serietreffet

Serietreffen var et drømmested for alle elskere av tegneserier. Treffene fant sted mellom 2011 og 2014, og det ble avholdt hele tretti stykker av dem i byer som Bergen, Oslo, Kristiansand, Trondheim, Bodø, Harstad og Stavanger. Vi hadde mye god hjelp da vi arrangerte disse treffene, blant annet av Norsk Kulturråd samt en rekke andre samarbeidspartnere.

Under serietreffet ble det arrangert flere paneldebatter der temaer fra den norske tegneserieverdenen ble tatt opp og diskutert. Ved siden av dette ble også utgivelser anmeldt. Alle paneldebattene ble omgjort til podkaster, slik at de som ikke hadde anledning til å komme på serietreffet, eller de som ville høre debatten en gang til, kunne lytte til den.

Her er en smakebit på noen av debattene:

Det første serietreffet fant sted i Bergen og her var humortegneserier en del av hovedfokuset samt distribusjon av tegneserier og serier som omhandlet superhelter. Deltakerne i panelet var Walter Wehus (tegneserieanmelder i Bergens Tidende), Arild Wærness, Are Edvardsen (norsk animatør og tegner), Eirik Andreas Vik (serieskaper), Kristian Hellesund (redaktør i Serienett). Den økonomiske støtten til arrangementet kom fra generøse Bergen kommune.

Det neste treffet fant også sted i Bergen. Her var det tegneserier i avsier, politiske serier, kortseriestøtten som utgis av Norsk kulturråd og tegneseriens dag som var blant hovedtemaene. I panelet kunne du denne gangen finne Walter Wehus (tegneserieanmelder i Bergens Tidende), Arild Wærness (Raptus-general), Are Edvardsen (norsk animatør og tegner), Knut R. Knutsen (serieskaper og tegneserieekspert), Kristian Hellesund (redaktør i Serienett). Også denne gang var det støtte fra Bergen kommune som gjorde arrangementet mulig.

Serietreff nummer tre ble arrangert i Bergen og handlet om Sproingprisen for 2011, Oslo Comics Expo, tegneseriefestivalen Krusedull samt de digitale tegneserier. I panelet kunne du finne Walter Wehus (tegneserieanmelder), Arild Wærness (Raptus-general), Are Edvardsen (norsk animatør og tegner), Kim Holm (norsk serieskaper), Torhild Mikkelsen (norsk serieskaper), Kristian Hellesund (redaktør av Serienett). Dette arrangementet fikk sin støtte fra Norsk kulturråd.