I Vestlandets vakre hovedstad Bergen ligger det et lite og uavhengig forlag som heter Laksevåg forlag. Vi gir ut bøker om lokalhistorien du finner her i bydelen samt tegneserier. Vi er faktisk så glad i tegneserier at vi også har en egen nettside om akkurat det. Den siden heter Serienett, og den kan du lese mer om i en annen artikkel på siden her!

Tegneserier fra små forlag

De aller fleste av oss liker tegneserier. Vi leser dem som striper i avisen, eller abonnerte på Donald da vi var yngre. Det finnes mange populære og store tegneserier som utgis av de store forlagene, som blant annet Egmont. Men, om du virkelig er en fan av gode tegneserier bør du ta en titt på det som gis ut av uavhengige norske forlag, som oss. Dette er tegneseriehefter som ikke fås alle steder, spennende utgivelser fra dyktige serieskapere. Når du velger å kjøpe et tegneseriehefte som blir utgitt av et lite forlag, støtter du altså de norske tegneserieskaperne. Et godt eksempel på dette er serien «Sagaen om Dadaph Serraph». Denne ble først utgitt i svart / hvitt, men i 2011 ga vi serien ut i farger. Seks album har kommet og serien har vært gjesteserie i Dagbladet samt vært den mest populære serien i en av de store tegneserieportalene på internett.

Tegneserier

Dersom du er ny på tegneserier kan vi fortelle det at en tegneserie er en historie som blir fortalt gjennom tegninger i en bilderute som kommer etter hverandre. Det er tekst, men denne er gjerne kort og finnes ofte i form av såkalte snakkebobler. Noen tilhengere av mener a tegneserier er en egen kunstform, andre mener det er en form for kommunikasjon som forener flere kunstarter.

Tegneseriene kom på slutten av 1800-tallet, og var morsomme, korte små historier i bildeform. Tegneserier finnes som korte striper i aviser og blader eller som egne hefter og bøker. Noen er i svart / hvitt mens andre er i farger, noen er enkle og noen er kompliserte. Tegneserier kommer altså i mange ulike fasonger, men fellesnevneren er at de enten er morsomme eller spennende. God underholdning er det i alle fall.

Det store gjennombruddet kom på 1950-tallet, og den gangen var det serier med krig og western som var de aller mest populære. I tiåret som fulgte kom superheltene. Etter dette har det vært serier med humor og snert som har blitt de mest populære.

Vi i Laksevåg forlag er veldig stolte av å kunne gi ut spennende tegneserier skapt av flotte norske kunstnere. Det er viktig å få disse mindre kjente seriene ut til folket, slik at Norge kan fortsette å ha et stort mangfold innen denne kategorien.

Laksevåg

Laksevåg er en av bydelene i Bergen og ligger rett vest for sentrum. Tidligere var det en egen kommune, men området ble en del av Bergen i 1972. I bydelen som er delt i to, Laksevåg og Loddefjord, bor det rundt 40 000 mennesker. Det går bro over til både Askøy og Sotra. Laksevåg er hovedbase for det norske sjøforsvaret, og her er ligger det mye historie i gatene og mellom husveggene. Denne historien er vi stolte av å utgi i flere bøker og hefter.